| HASŁO |
foodpairing
|
| WYMOWA | fudpering |
| DEFINICJA | «w gastronomi: technika łączenia różnych składników w celu tworzenia nieoczywistych połączeń smakowych» |
| PRZYKŁADY UŻYCIA |
Foodpairing sprawia, że stare produkty połączone ze sobą w niecodzienne pary mogą przynieść zaskakujący efekt na naszych talerzach (www.smakizpolski.com.pl). Miód z rybą, truskawki z musztardą, chilli z czekoladą, kawa z czosnkiem? Nie brakuje osób, które bez przerwy łączą ze sobą teoretycznie wykluczające się smaki, by stworzyć coś oryginalnego. Z pomocą idzie im nauka, mówiąca o właściwych połączeniach i precyzji w komponowaniu smaku. To foodpairing. (kuchnia.wp.pl). |
| WIZUALIZACJE | Zobacz w grafice Google |
| ODSYŁACZE | |
| LICENCJA |
Hasło udostępnione na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska |
| DATA | Rejestracja hasła: 05.04.2016, 10.50, ostatnia aktualizacja hasła: 01.11.2016, 16.00 |
| AUTOR | Aneta Kublik |
| REDAKTOR | Jan Burzyński |