| HASŁO |
crème brûlée
|
| WYMOWA | krem brile |
| DEFINICJA | «kremowy deser z dodatkiem karmelu» |
| PRZYKŁADY UŻYCIA |
Crème brûlée najlepiej smakuje, gdy jest bardzo zimny, a skarmelizowany cukier ciepły (www.mojewypieki.com). Crème brûlée to klasyk w dziedzinie deserów, jest znany na całym świecie, tak samo jak tiramisu czy panna cotta (przepisy.wkuchnikatie.pl). |
| DODATKOWE INFORMACJE | <fr. 'przypalony krem'> |
| WIZUALIZACJE | Zobacz w grafice Google |
| ODSYŁACZE | |
| LICENCJA |
Hasło udostępnione na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska |
| DATA | Rejestracja hasła: 02.09.2014, 21.31, ostatnia aktualizacja hasła: 10.01.2015, 02.29 |
| AUTOR | Patrycjusz Pilawski |
| REDAKTOR | Paweł Ciach |